Lika Olika-metoden:
När laget går före jaget

Finns det egentligen något som förenar eller berör oss som fotboll och föreningsliv? Alla ideella timmar vi lägger på gemenskapen, engagemanget och på sporten. Och var annars får vi se individer som släpper fördomar och format för att utan problem göra high five eller ligga i en hög och kramas när slutsignalen går?

Oavsett om du är den aktiva, tränaren som leder laget, den som dömer matchen, supportern på läktaren eller den som hejar på ditt favoritlag hemma vid tv:n så möter vi varandra i känslor och i gemenskap. Det är här allt börjar.

Trots all denna glädje finns det spelare, i alla åldrar, som känner sig utanför, förbisedda eller mindre värdefulla då de inte presterar enligt ett ensidigt format. Även tränare, nya eller rutinerade, upplever en hård ton, favorisering eller en klubbanda som låter bra på en flyer men som inte stämmer överens med verkligheten. Det funkar inte!

Livet är ingen enmansshow.
Inte fotbollen eller framgångarna i laget heller.

Enligt forskning motsvarar en individs topp 10 procent av prestation endast en sammansvetsad grupps lägsta 10 procent av prestation. Vi behöver varandra för att komma längre och nå nya mål. Och vi behöver varandra för att må bra.

Därför samarbetar We Love Fotboll med föreläsaren och utbildaren Mary Juusela och Lika Olika, ett socialt utbildningsföretag som arbetar med klubbar såväl i Division 1 som i knattelaget både i Sverige och Finland.

Fokus är: Ökad psykisk hälsa, spelglädje och framgång!

Mary Juusela är en nationellt välkänd föreläsare inom värdegrund, sociala beteenden och självledarskap, såväl inom föreningslivet, företagsvärlden och framför allt, som grundare av Lika Olika som arbetar med 200 grund-och gymnasieskolor i Sverige, på Åland och i Finland.

Under just din cup kommer Mary att föreläsa och lämna verktyg för tränare, ledare och vårdnadshavare i arbetet vidare. Håll utkik i programmet för mer information kring tid och plats.

Lika Olika erbjuder även ett mycket uppskattat och framgångsrikt Trainer Program inom sociala beteenden där 1-2 huvudtränare i din klubb lär sig Lika Olika-metoden och utbildar sedan vidare kunskap, verktyg och övningar att användas till träningar, under matcher, på läktare och i omklädningsrum till sina spelare.

I arbetet med Trainer Programmet under säsongen hösten 2022 mötte flerfaldiga VM-mästarna i innebandy, Salibandy Club Classic i Finland, följande effekter i klubbens alla lag för spelare 12–18 år:

97 % av spelarna uppgav att trivseln i laget ökat märkbart tack vare de praktiska övningarna med Lika Olika som deras tränare använt sig av.

47 % av spelarna tyckte att glädjen ökat märkbart i laget i relation till de praktiska övningarna med Lika Olika som deras tränare använts sig av.

50 % av tränarna uppgav att gemenskapen i laget förbättrats tack vare de praktiska övningarna med Lika Olika som deras tränare använt sig av.

100 % av tränarna uppgav att de lärt sig viktig psykologiska kunskaper och att de haft roligt i utbildningarna med sin Lika Olika huvudtränare i klubben.

Vill du veta mer om Lika Olikas arbete för ditt lag eller din klubb, mary@likaolikametoden.se
Mer information om Mary Juusela: www.maryjuusela.se
Mer information om Lika Olika: www.likaolikametoden.se

sv_SESvenska